Časovnica

Mestni trg bo dobil novo podobo. Želimo, da bodo občanke in občani oziroma vse zainteresirane javnosti seznanjene z aktivnostmi celotnega projekta. Veselimo se, da bo Plac po prenovi v ponos vsem Ločankam in Ločanom. Plac = za vse
2. marca 2023

Sestanek z upravniki

Zavedamo se, da morajo imeti upravniki stavb karseda največ informacij, saj jih potem lahko delijo tudi s stanovalkami in stanovalci na tem območju. Tako smo organizirali sestanek s predstavniki podjetij Domplan, SPO in UVG. Prisotni so bili tudi nekateri stanovalci in stanovalka, ki so upravnikom izrazili željo, da bi se pridružili sestanku. Pogovorili smo se o podrobnostih, ki so do zdaj že znane in o predhodnih korakih, ki bi jih bilo še smotrno opraviti. Želimo si, da bi bil projekt zelo vključujoč, zato vedno znova vabimo vse, ki imajo kakršnekoli vprašanja, da nam pišejo na prenova@skofjaloka.si.
1. marca 2023

Objavljeno je javno naročilo za celostno ureditev

Objavili smo javno naročilo za celostno ureditev Mestnega trga in Klobovsove ulice z navezavami. Razpisna dokumentacija je dostopna na Portalu javnih naročil pod številko objave JN001090/2023-B01 in v Uradnem listu Evropske unije pod številko objave 2023/S 043-127468.
23. februarja 2023

Pogovor z lastniki in najemniki lokalov

Občina Škofja Loka je v sodelovanju z Inštitutom za politike prostora organizirala prvo v seriji delavnic, ki so ena od komunikacijskih kanalov z različnimi javnostmi, ki jih dotika prenova Mestnega trga in Klobovsove ulice. Projekt bomo namreč izvajali transparentno in vključevali različne predloge, želje in potrebe, da bo na koncu Plac za vse. 
1. marca 2022

Prva javna predstavitev projekta

V Sokolskem domu Škofja Loka je v torek, 1. marca 2022, potekala javna predstavitev celostne prenove javnih površin Mestnega trga in Klobovsove ulice, ki bo obsegal celovito funkcionalno obnovo osrednjega trga v mestu, enega najbolj prepoznavnih trgov v državi.
17. januarja 2018

Prenova Grabna (čaka na izvedbo)

6. januarja 2016

Ureditev Trga pod gradom in otroškega igrišča Zamorc

Mestno jedro Škofje Loke je s projektom celovite prenove Trga pod gradom in tematskim otroškim igriščem ''Zamorc'' dobilo osrednji reprezentativni mestni prireditveni prostor in privlačen urbani prostor (medgeneracijskega) srečevanja in druženja. Njegovo novo podobo, urbani značaj in vsebino simbolno sporoča tudi novo poimenovanje, ki je poprej anonimen trg na novo opredelilo tudi z novim imenom.
26. oktobra 2013

Celovita prenova Cankarjevega trga in Blaževe ulice

Gradbena dela Projekta celovite obnove Cankarjevega trga in Blaževe ulice v starem mestnem jedru Škofje Loke so bila zaključena 29. avgusta 2014, slavnostno odprtje obnovljenega mestnega predela pa je potekalo v petek, 26. septembra 2014.
4. aprila 2013

Zaključek natečaja

Zaključek natečaja in razstava s predstavitvijo natečajnih rešitev. Prvonagrajeno natečajno rešitev je pripravil arhitekturni biro Ravnikar Potokar.
1. oktobra 2012

Sklep o pričetku javnega natečaja za ureditev javnih odprtih površin mestnega jedra Šk. Loke ter ureditev obrežja reke Sore

Predmet razpisanega natečaja je celovito urbanistično arhitekturno in krajinsko-arhitekturno urejanje odprtih javnih površin starega mestnega jedra Škofje Loke in obrežja obeh Sor.
Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.