Pogosto zastavljena vprašanja

Kdaj bodo na Mestnem trgu zabrneli stroji?

Predvidoma bodo stroji zabrneli septembra.

Kam se lahko obrnem, če želim pridobiti dodatne informacije glede projekta prenove?

Sproti v rubriki NOVICE objavljamo vse informacije glede prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice. Če dotičnega podatka ne najdete, pišite na prenova@skofjaloka.si.

Bodo trgovine in lokali začasa prenove odprti?

Dostop do trgovin lokalov bo omogočen tudi med samo prenovo. Še več, celo spodbujamo vse, da pridete pogledat, kako obnova poteka in hkrati opravite nakupe v starem mestnem jedru ter si tam privoščite še okrepčilno pijačo ali malico.

Kako se bo naša hiša na Mestnem trgu oziroma Klobovsovi ulici priklopila na javno infrastrukturo?

Podrobnejše informacije za posamezno stavbo lahko zainteresirani dobijo na Oddelku za okolje in prostor Občine Škofja Loka.

Bodo organizirani tudi sestanki z upravniki stavb s tega območja?

Organizirali bomo več delavnic, sestankov, dogodkov, saj želimo, da je končni rezultat plod dobrega sodelovanja. Tako smo že organizirali sestanek z upravniki. Poročilo najdemo med novicami.

Kdaj bo projekt zaključen?

Uvedba v delo je bila 12. 7. 2023. Predvidoma pa naj bi vse skupaj izvedli v letu in pol.

Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.