Pogosto zastavljena vprašanja

Kdaj bodo na Mestnem trgu zabrneli stroji?

Predvidoma bodo stroji zabrneli septembra.

Kam se lahko obrnem, če želim pridobiti dodatne informacije glede projekta prenove?

Sproti v rubriki NOVICE objavljamo vse informacije glede prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice. Če dotičnega podatka ne najdete, pišite na prenova@skofjaloka.si.

Bodo trgovine in lokali začasa prenove odprti?

Dostop do trgovin lokalov bo omogočen tudi med samo prenovo. Še več, celo spodbujamo vse, da pridete pogledat, kako obnova poteka in hkrati opravite nakupe v starem mestnem jedru ter si tam privoščite še okrepčilno pijačo ali malico.

Kako se bo naša hiša na Mestnem trgu oziroma Klobovsovi ulici priklopila na javno infrastrukturo?

Podrobnejše informacije za posamezno stavbo lahko zainteresirani dobijo na Oddelku za okolje in prostor Občine Škofja Loka.

Bodo organizirani tudi sestanki z upravniki stavb s tega območja?

Organizirali bomo več delavnic, sestankov, dogodkov, saj želimo, da je končni rezultat plod dobrega sodelovanja. Tako smo že organizirali sestanek z upravniki. Poročilo najdemo med novicami.

Kdaj bo projekt zaključen?

Uvedba v delo je bila 12. 7. 2023. Predvidoma pa naj bi vse skupaj izvedli v letu in pol.

Poglej vse

Kulturna dediščina

(Srednjeveške) ostaline Dediščina
12. aprila 2024

(Srednjeveške) ostaline

Srednjeveško mesto v sebi skriva čudovito zgodovino, ki jo moramo ohraniti tudi za naše zanamce. Pri kopanju Grabna smo večkrat naleteli na ostaline in jih primerno dokumentirali. Na vrhu klanca pa smo našli lep ohranjen ostanek verjetno srednjeveškega časa.

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici Dediščina
9. aprila 2024

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je v letu 2021 izdelal Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici. Gre za pregled obstoječega stanja in izpostavitev restavratorskih predlogov po posameznih objektih.

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin Dediščina
9. aprila 2024

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin

Se dovolj dobro zavedamo, kako pomembna je kulturna dediščina? Škofja Loka je pravi biser in prav je, da ga vsi skupaj negujemo, da bo sijal tudi v prihodnje. Potruditi se moramo in ohraniti naše lepote - tudi za tiste, ki šele prihajajo. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je po naročilu Občine Škofja Loka pripravil dokument, v katerem najdemo zanimive informacije o tradiciji urejanja javnih površin, o razporeditvi javnega prostora po pomenu ter tudi o tlaku in o zelenih površinah. Na koncu so izpostavljene še usmeritve za ohranjanje in načrtovanje obnove javnih.

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.