Vabilo lastnikom in uporabnikom lokalov

Termin: 23. 02. 2023

Ura: 14.00

Lokacija: Sokolski dom Škofja Loka

Projekt prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice želimo izvajati transparentno in v sodelovanju. Zavedamo se, da poleg prebivalk in prebivalcev prav lokali (trgovine, bari, restavracije, kulturni centri ...) skrbijo za življenje v mestu. Zato bo ena od prvih delavnic namenjena lastnikom in najemnikom lokalov na območju prenove.

Spoštovani lastniki in uporabniki lokalov,

verjamemo, da smo že vsi vznemirjeni in v pričakovanju prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice. Začenjamo z izbiro izvajalca, tako da bo kmalu šlo zares. Predvidoma bi jeseni že lahko zabrneli stroji.

Da bomo vsi karseda dobro pripravljeni, vas vabimo na delavnico, ki bo posvečena samo vam. Poslušali bomo vaša razmišljanja in se pogovorili o prednostih in izzivih, ki jih prenova prinaša.

Delavnica bo v četrtek, 23. februarja, ob 14. uri v Sokolskem domu Škofja Loka.

Prosimo, da predhodno odgovorite na vprašanji:

Kaj vas skrbi glede prenove?

Katere priložnosti vam bo prenova prinesla?

Vsebino nam pošljite na naslov prenova@skofjaloka.si.

Na ta način bomo že na prvi delavnici lahko pripravili čim več konkretnih odgovorov.

Izpostavljeni e-naslov bo sicer na voljo med izvedbo celotnega projekta, prav tako pa smo pripravili spletno stran www.naplacu.skofjaloka.si, kjer bomo sproti objavljali vse informacije.

Naša želja je, da bomo skupaj reševali morebitna vprašanja. Cilj je namreč, da bomo po prenovi zadovoljni prav vsi. Prenova bo pozitivno vplivala na razvoj lokalnega gospodarstva in turizma, prebivalkam in prebivalcem se bo dvignila kakovost bivanja, občanke in občani pa bomo ponosni na naše mesto.

Poglej vse

Kulturna dediščina

(Srednjeveške) ostaline Dediščina
12. aprila 2024

(Srednjeveške) ostaline

Srednjeveško mesto v sebi skriva čudovito zgodovino, ki jo moramo ohraniti tudi za naše zanamce. Pri kopanju Grabna smo večkrat naleteli na ostaline in jih primerno dokumentirali. Na vrhu klanca pa smo našli lep ohranjen ostanek verjetno srednjeveškega časa.

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici Dediščina
9. aprila 2024

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je v letu 2021 izdelal Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici. Gre za pregled obstoječega stanja in izpostavitev restavratorskih predlogov po posameznih objektih.

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin Dediščina
9. aprila 2024

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin

Se dovolj dobro zavedamo, kako pomembna je kulturna dediščina? Škofja Loka je pravi biser in prav je, da ga vsi skupaj negujemo, da bo sijal tudi v prihodnje. Potruditi se moramo in ohraniti naše lepote - tudi za tiste, ki šele prihajajo. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je po naročilu Občine Škofja Loka pripravil dokument, v katerem najdemo zanimive informacije o tradiciji urejanja javnih površin, o razporeditvi javnega prostora po pomenu ter tudi o tlaku in o zelenih površinah. Na koncu so izpostavljene še usmeritve za ohranjanje in načrtovanje obnove javnih.

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.