Vabilo lastnikom in uporabnikom lokalov

Termin: 23. 02. 2023

Ura: 14.00

Lokacija: Sokolski dom Škofja Loka

Projekt prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice želimo izvajati transparentno in v sodelovanju. Zavedamo se, da poleg prebivalk in prebivalcev prav lokali (trgovine, bari, restavracije, kulturni centri ...) skrbijo za življenje v mestu. Zato bo ena od prvih delavnic namenjena lastnikom in najemnikom lokalov na območju prenove.

Spoštovani lastniki in uporabniki lokalov,

verjamemo, da smo že vsi vznemirjeni in v pričakovanju prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice. Začenjamo z izbiro izvajalca, tako da bo kmalu šlo zares. Predvidoma bi jeseni že lahko zabrneli stroji.

Da bomo vsi karseda dobro pripravljeni, vas vabimo na delavnico, ki bo posvečena samo vam. Poslušali bomo vaša razmišljanja in se pogovorili o prednostih in izzivih, ki jih prenova prinaša.

Delavnica bo v četrtek, 23. februarja, ob 14. uri v Sokolskem domu Škofja Loka.

Prosimo, da predhodno odgovorite na vprašanji:

Kaj vas skrbi glede prenove?

Katere priložnosti vam bo prenova prinesla?

Vsebino nam pošljite na naslov prenova@skofjaloka.si.

Na ta način bomo že na prvi delavnici lahko pripravili čim več konkretnih odgovorov.

Izpostavljeni e-naslov bo sicer na voljo med izvedbo celotnega projekta, prav tako pa smo pripravili spletno stran www.naplacu.skofjaloka.si, kjer bomo sproti objavljali vse informacije.

Naša želja je, da bomo skupaj reševali morebitna vprašanja. Cilj je namreč, da bomo po prenovi zadovoljni prav vsi. Prenova bo pozitivno vplivala na razvoj lokalnega gospodarstva in turizma, prebivalkam in prebivalcem se bo dvignila kakovost bivanja, občanke in občani pa bomo ponosni na naše mesto.

Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.