Kreativnice – preteklost za prihodnost

Ime: Kreativnice

Lastnik: Razvojna agencija Sora

Lokacija: Spodnji trg 40

Kreativnice so ustvarjalno-delovni prostor, ki je hkrati tudi razstavno-prodajni atelje. Tu se povezujejo škofjeloške tekstilne oblikovalke, ki s sodobnim pristopom nadgrajujejo bogato tekstilno dediščino.Kreativnice so poligon za inovativno razvijanje novih tekstilnih izdelkov. V njih potekajo izobraževalni programi za različne ciljne skupine in turistični programi.

Razstavni del prostora je namenjen inovativni predstavitvi in promociji tradicije tekstilne industrije ter sodobni ustvarjalnosti, ki je prisotna v lokalnem okolju.

V Kreativnicah je moč najti unikatne izdelke z visoko uporabno in estetsko vrednostjo ter kakovostjo, ki jih izdelujejo lokalne ustvarjalke: Lili Panjtar – LilaStudio, Nina Vastl Štefe – Mojdom, Anja Musek – AMUSE in Silva Horvat – ročno tkanje Silva.

 

"
Sodobni tekstilni center @Kreativnice – od vlakna do darila.
"

Kontakt

Spodnji trg 40, 4220 Škofja Loka
E: kreativnice@visitskofjaloka.si
FB: www.facebook.com/kreativnice

Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.