Kreativnice – preteklost za prihodnost

Ime: Kreativnice

Lastnik: Razvojna agencija Sora

Lokacija: Spodnji trg 40

Kreativnice so ustvarjalno-delovni prostor, ki je hkrati tudi razstavno-prodajni atelje. Tu se povezujejo škofjeloške tekstilne oblikovalke, ki s sodobnim pristopom nadgrajujejo bogato tekstilno dediščino.Kreativnice so poligon za inovativno razvijanje novih tekstilnih izdelkov. V njih potekajo izobraževalni programi za različne ciljne skupine in turistični programi.

Razstavni del prostora je namenjen inovativni predstavitvi in promociji tradicije tekstilne industrije ter sodobni ustvarjalnosti, ki je prisotna v lokalnem okolju.

V Kreativnicah je moč najti unikatne izdelke z visoko uporabno in estetsko vrednostjo ter kakovostjo, ki jih izdelujejo lokalne ustvarjalke: Lili Panjtar – LilaStudio, Nina Vastl Štefe – Mojdom, Anja Musek – AMUSE in Silva Horvat – ročno tkanje Silva.

 

"
Sodobni tekstilni center @Kreativnice – od vlakna do darila.
"

Kontakt

Spodnji trg 40, 4220 Škofja Loka
E: kreativnice@visitskofjaloka.si
FB: www.facebook.com/kreativnice

Poglej vse

Kulturna dediščina

(Srednjeveške) ostaline Dediščina
12. aprila 2024

(Srednjeveške) ostaline

Srednjeveško mesto v sebi skriva čudovito zgodovino, ki jo moramo ohraniti tudi za naše zanamce. Pri kopanju Grabna smo večkrat naleteli na ostaline in jih primerno dokumentirali. Na vrhu klanca pa smo našli lep ohranjen ostanek verjetno srednjeveškega časa.

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici Dediščina
9. aprila 2024

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je v letu 2021 izdelal Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici. Gre za pregled obstoječega stanja in izpostavitev restavratorskih predlogov po posameznih objektih.

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin Dediščina
9. aprila 2024

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin

Se dovolj dobro zavedamo, kako pomembna je kulturna dediščina? Škofja Loka je pravi biser in prav je, da ga vsi skupaj negujemo, da bo sijal tudi v prihodnje. Potruditi se moramo in ohraniti naše lepote - tudi za tiste, ki šele prihajajo. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je po naročilu Občine Škofja Loka pripravil dokument, v katerem najdemo zanimive informacije o tradiciji urejanja javnih površin, o razporeditvi javnega prostora po pomenu ter tudi o tlaku in o zelenih površinah. Na koncu so izpostavljene še usmeritve za ohranjanje in načrtovanje obnove javnih.

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.