Gremo v ‘Sokolca’

Ime: Sokolski dom Škofja Loka

Lastnik: Občina Škofja Loka

Lokacija: Mestni trg 17

Kulturni center Sokolski dom Škofja Loka je stičišče društvenega dogajanja, prostor raznovrstne umetnosti in prava izbira za vse, ki si želijo ogledati razstave ali pa obiskati katero od številnih prireditev.Vhodna dvorana je namenjena galerijski dejavnosti. Omogoča tudi organizacijo samostojnih sprejemov in pogostitev ali v povezavi le-teh z dogodki in prireditvami v veliki ali mali dvorani.

Mala dvorana sprejme do 40 ljudi, namenjena je organizaciji manjših dogodkov, predavanj in okroglih miz.

Kristalna dvorana  je s svojimi 210 sedeži osrednja dvorana in ‘’srce’’ kulturnega centra – primerna je za večje kulturne, družabne in izobraževalne dogodke. Zaradi dobre akustike se tu odvijajo ka­kovostni koncerti, dnevna svetloba pa daje primerno okolje tudi za organizacijo raznih predavanj, konferenc in seminarjev.

Kulturni center je v celoti opremljen s sodobnim multimedijskim sistemom, ki vhodno, malo in veliko Kristalno dvorano povezuje v enoten avdio-vizualni sistem.

Vsi prostori imajo dnevno svetlobo, a so tudi opremljeni s sistemom prisilnega prezračevanja, ki zagotavlja optimalne pogoje dela.

Na vzhodni strani se velika dvorana nadaljuje v mestni vrt, zeleno oazo znotraj strnjene mestne pozidave. Iz vrta se odpira popolnoma nov in nepoznan pogled na mesto in njegovo okolico. Vrt je dostopen iz velike dvorane, pa tudi iz prehoda Pekel, ki Mestni trg povezuje s Spodnjim trgom. Na vrtu je moč organizirati različne sprejeme in pogostitev pa tudi kulturne dogodke in prireditve.

Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.