973 poskrbi za pestro kulturno dogajanje

Ime: Zavod 973

Lastnik: Občina Škofja Loka

Lokacija: Mestni trg

Javni zavod 973, zavod za organizacijo prireditev in dogodkov Škofja Loka deluje od leta 2019. Njegove temeljne naloge so organizacija prireditev in dogodkov na področju turizma, športa in kulture, spodbujanje razvoja turizma in športa ter zagotavljanje javnih kulturnih dobrin v javnem interesu, ki jih zavod izvaja kot svojo javno službo.

Zavod 973 upravlja s Sokolskim domom Škofja Loka, kjer organizira tudi koncertni Kristalni abonma, otroški abonma Umetnost otrokom, Bralnico na vrtu Sokolskega doma ter vrsto likovnih in preglednih razstav.

Poleg programov Sokolskega doma skrbi za organizacijo občinskih prireditev in proslav ter prireja Mednarodni cikel koncertov, koordinira Dneve Škofjeloškega pasijona in druge s pasijonom povezane aktivnosti, Dneve evropske kulturne dediščine, programe festivalov Pisana Loka in Loka v snegu ter kot soorganizator sodeluje z drugimi organizatorji prireditev na območju Škofje Loke pri načrtovanju in izvedbi Kina nad mestom, O’glasbene Loke, Hafnerjevega memoriala, Male Groharjeve kolonije, Večerov na terasi in Severjevih nagrad.

"
S pestrim kulturnim dogajanjem poskrbimo, da v naši Škofji Loki uživajo vse generacije!
"
Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.