973 poskrbi za pestro kulturno dogajanje

Ime: Zavod 973

Lastnik: Občina Škofja Loka

Lokacija: Mestni trg

Javni zavod 973, zavod za organizacijo prireditev in dogodkov Škofja Loka deluje od leta 2019. Njegove temeljne naloge so organizacija prireditev in dogodkov na področju turizma, športa in kulture, spodbujanje razvoja turizma in športa ter zagotavljanje javnih kulturnih dobrin v javnem interesu, ki jih zavod izvaja kot svojo javno službo.

Zavod 973 upravlja s Sokolskim domom Škofja Loka, kjer organizira tudi koncertni Kristalni abonma, otroški abonma Umetnost otrokom, Bralnico na vrtu Sokolskega doma ter vrsto likovnih in preglednih razstav.

Poleg programov Sokolskega doma skrbi za organizacijo občinskih prireditev in proslav ter prireja Mednarodni cikel koncertov, koordinira Dneve Škofjeloškega pasijona in druge s pasijonom povezane aktivnosti, Dneve evropske kulturne dediščine, programe festivalov Pisana Loka in Loka v snegu ter kot soorganizator sodeluje z drugimi organizatorji prireditev na območju Škofje Loke pri načrtovanju in izvedbi Kina nad mestom, O’glasbene Loke, Hafnerjevega memoriala, Male Groharjeve kolonije, Večerov na terasi in Severjevih nagrad.

"
S pestrim kulturnim dogajanjem poskrbimo, da v naši Škofji Loki uživajo vse generacije!
"
Poglej vse

Kulturna dediščina

(Srednjeveške) ostaline Dediščina
12. aprila 2024

(Srednjeveške) ostaline

Srednjeveško mesto v sebi skriva čudovito zgodovino, ki jo moramo ohraniti tudi za naše zanamce. Pri kopanju Grabna smo večkrat naleteli na ostaline in jih primerno dokumentirali. Na vrhu klanca pa smo našli lep ohranjen ostanek verjetno srednjeveškega časa.

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici Dediščina
9. aprila 2024

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je v letu 2021 izdelal Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici. Gre za pregled obstoječega stanja in izpostavitev restavratorskih predlogov po posameznih objektih.

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin Dediščina
9. aprila 2024

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin

Se dovolj dobro zavedamo, kako pomembna je kulturna dediščina? Škofja Loka je pravi biser in prav je, da ga vsi skupaj negujemo, da bo sijal tudi v prihodnje. Potruditi se moramo in ohraniti naše lepote - tudi za tiste, ki šele prihajajo. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je po naročilu Občine Škofja Loka pripravil dokument, v katerem najdemo zanimive informacije o tradiciji urejanja javnih površin, o razporeditvi javnega prostora po pomenu ter tudi o tlaku in o zelenih površinah. Na koncu so izpostavljene še usmeritve za ohranjanje in načrtovanje obnove javnih.

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.