Zapora ceste zaradi asfaltiranja

25. aprila 2024

Obveščamo vas o popolni zapori od Puštalskega mostu po Grabnu do Upravne enote Škofja Loka (na vrhu Pepetovega klanca) in pripadajočih priključkov od sobote, 27. aprila 2024, do torka 30. aprila 2024. Prosimo za razumevanje.

Zaradi asfaltiranja bo popolna zapora od Spodnjega trga po Grabnu do Upravne enote Škofja Loka, od Puštalskega mostu do križišča za Spodnji trg, tudi pri Upravni enoti Škofja Loka, pri Mlečnem butiku in pri hotelu Zamorc.

Obvoz po Poljanski obvoznici.

Dostop do Mestnega trga in Klobovsove ulice bo za osebni promet možen po Blaževi ulici.

Dostop do Kopališke ulice bo možen s Poljanske ceste iz smeri Zminec.

Dostopi za intervencijska vozila na nujni vožnji bodo zagotovljeni preko gradbišča.

Avtobusni promet se preusmeri preko Poljanske obvoznice – za prevoze se ukineta postajališči Podpulfrca in Škofja Loka Puštal.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Poglej vse

Kulturna dediščina

(Srednjeveške) ostaline Dediščina
12. aprila 2024

(Srednjeveške) ostaline

Srednjeveško mesto v sebi skriva čudovito zgodovino, ki jo moramo ohraniti tudi za naše zanamce. Pri kopanju Grabna smo večkrat naleteli na ostaline in jih primerno dokumentirali. Na vrhu klanca pa smo našli lep ohranjen ostanek verjetno srednjeveškega časa.

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici Dediščina
9. aprila 2024

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je v letu 2021 izdelal Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici. Gre za pregled obstoječega stanja in izpostavitev restavratorskih predlogov po posameznih objektih.

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin Dediščina
9. aprila 2024

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin

Se dovolj dobro zavedamo, kako pomembna je kulturna dediščina? Škofja Loka je pravi biser in prav je, da ga vsi skupaj negujemo, da bo sijal tudi v prihodnje. Potruditi se moramo in ohraniti naše lepote - tudi za tiste, ki šele prihajajo. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je po naročilu Občine Škofja Loka pripravil dokument, v katerem najdemo zanimive informacije o tradiciji urejanja javnih površin, o razporeditvi javnega prostora po pomenu ter tudi o tlaku in o zelenih površinah. Na koncu so izpostavljene še usmeritve za ohranjanje in načrtovanje obnove javnih.

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.