Celovita prenova Cankarjevega trga in Blaževe ulice

26. septembra 2014

Gradbena dela Projekta celovite obnove Cankarjevega trga in Blaževe ulice v starem mestnem jedru Škofje Loke so bila zaključena 29. avgusta 2014, slavnostno odprtje obnovljenega mestnega predela pa je potekalo v petek, 26. septembra 2014.

Predstavitveni film poteka obnove, po kateri je trg lepo zaživel.Občina Škofja Loka je s projektom ”Obnove Cankarjevega trga v starem mestnem jedru Škofje Loke” uspešno kandidirala na javnem pozivu in zanj prejela 1.408.310,72 € nepovratnih sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, s katerimi smo sofinancirali večinski del stroškov projekta – v višini 85% potrjenih upravičenih stroškov. Celotna vrednost projekta obnove je znašala 2.368.019,41 €.

Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.