Trgovina in galerija čipke Mojca

Ime: Trgovina in galerija čipke Mojca

Lastnik: Jernej Jemc

Lokacija: Blaževa ulica 2

Obrt in trgovina Čipke Mojca je mikro družinsko podjetje, ki se že 35 let trudi z ohranjanjem slovenske kulturne dediščine.Trgovino je ustanovila gospa Mojca Jemc, ki je že od malih nog v stiku s klekljanjem.

Trgovina Čipke Mojca, ki se nahaja v starem mestnem jedru Škofje Loke, svojo ponudbo zajema iz neizčrpne zakladnice mojstrovin klekljane čipke škofjeloškega območja. Specializirani so predvsem za trženje ročno klekljane slovenske čipke, za njeno kakovost in apliciranje v najrazličnejše izdelke. Trgovino je ustanovila gospa Mojca Jemc, ki je že od malih nog v stiku s klekljanjem. Sprva ji je klekljanje pomenilo le razvedrilo, pozneje pa se je začela z njim ukvarjati kot samostojna podjetnica. Sčasoma je v delo uvedla vse družinske člane, tako da so danes Čipke Mojca družinsko podjetje. Ustanovitev podjetja je bila pomembna tudi za Škofjo Loko in njeno širšo okolico, saj je trgovina začela delovati prav v času, ko je ponovno oživelo zanimanje za klekljano čipko. V trgovini, opremljeni s kosi notranje opreme nekdanjega lastnika hiše, klekljarice lahko kupijo kakovosten material za klekljanje: orodje, vzorce, bombažni in laneni sukanec in platno. S sukancem in platnom zalagajo tudi širši slovenski prostor.

ODPRTO:

pon.–pet.: 14.00–18.00

sob.: 9.00–12.00

KONTAKT:

Blaževa ulica 2, 4220 Škofja Loka

T: +386 (0)4 515 57 44

E: info@cipkemojca.com

W: www.cipkemojca.com

FB: Cipkemojca

"
Obrt in trgovina Čipke Mojca je mikro družinsko podjetje, ki se že 35 let trudi z ohranjanjem slovenske kulturne dediščine. To je z izdelovanjem slovenske ročno klekljane čipke, pribora za klekljanje in z oskrbo vseh mogočih tekstilnih materialov in sukancev, ki se uporabljajo pri klekljanju.
"
Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.