Trgovina in galerija čipke Mojca

Ime: Trgovina in galerija čipke Mojca

Lastnik: Jernej Jemc

Lokacija: Blaževa ulica 2

Obrt in trgovina Čipke Mojca je mikro družinsko podjetje, ki se že 35 let trudi z ohranjanjem slovenske kulturne dediščine.Trgovino je ustanovila gospa Mojca Jemc, ki je že od malih nog v stiku s klekljanjem.

Trgovina Čipke Mojca, ki se nahaja v starem mestnem jedru Škofje Loke, svojo ponudbo zajema iz neizčrpne zakladnice mojstrovin klekljane čipke škofjeloškega območja. Specializirani so predvsem za trženje ročno klekljane slovenske čipke, za njeno kakovost in apliciranje v najrazličnejše izdelke. Trgovino je ustanovila gospa Mojca Jemc, ki je že od malih nog v stiku s klekljanjem. Sprva ji je klekljanje pomenilo le razvedrilo, pozneje pa se je začela z njim ukvarjati kot samostojna podjetnica. Sčasoma je v delo uvedla vse družinske člane, tako da so danes Čipke Mojca družinsko podjetje. Ustanovitev podjetja je bila pomembna tudi za Škofjo Loko in njeno širšo okolico, saj je trgovina začela delovati prav v času, ko je ponovno oživelo zanimanje za klekljano čipko. V trgovini, opremljeni s kosi notranje opreme nekdanjega lastnika hiše, klekljarice lahko kupijo kakovosten material za klekljanje: orodje, vzorce, bombažni in laneni sukanec in platno. S sukancem in platnom zalagajo tudi širši slovenski prostor.

ODPRTO:

pon.–pet.: 14.00–18.00

sob.: 9.00–12.00

KONTAKT:

Blaževa ulica 2, 4220 Škofja Loka

T: +386 (0)4 515 57 44

E: info@cipkemojca.com

W: www.cipkemojca.com

FB: Cipkemojca

"
Obrt in trgovina Čipke Mojca je mikro družinsko podjetje, ki se že 35 let trudi z ohranjanjem slovenske kulturne dediščine. To je z izdelovanjem slovenske ročno klekljane čipke, pribora za klekljanje in z oskrbo vseh mogočih tekstilnih materialov in sukancev, ki se uporabljajo pri klekljanju.
"
Poglej vse

Kulturna dediščina

(Srednjeveške) ostaline Dediščina
12. aprila 2024

(Srednjeveške) ostaline

Srednjeveško mesto v sebi skriva čudovito zgodovino, ki jo moramo ohraniti tudi za naše zanamce. Pri kopanju Grabna smo večkrat naleteli na ostaline in jih primerno dokumentirali. Na vrhu klanca pa smo našli lep ohranjen ostanek verjetno srednjeveškega časa.

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici Dediščina
9. aprila 2024

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je v letu 2021 izdelal Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici. Gre za pregled obstoječega stanja in izpostavitev restavratorskih predlogov po posameznih objektih.

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin Dediščina
9. aprila 2024

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin

Se dovolj dobro zavedamo, kako pomembna je kulturna dediščina? Škofja Loka je pravi biser in prav je, da ga vsi skupaj negujemo, da bo sijal tudi v prihodnje. Potruditi se moramo in ohraniti naše lepote - tudi za tiste, ki šele prihajajo. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je po naročilu Občine Škofja Loka pripravil dokument, v katerem najdemo zanimive informacije o tradiciji urejanja javnih površin, o razporeditvi javnega prostora po pomenu ter tudi o tlaku in o zelenih površinah. Na koncu so izpostavljene še usmeritve za ohranjanje in načrtovanje obnove javnih.

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.