Rokodelski center DUO Škofja Loka

Ime: Rokodelski center DUO Škofja Loka

Lastnik: Razvojna agencija Sora

Lokacija: Mestni trg 34

Pišemo zgodbe in spodbujamo ustvarjalnost.

Rokodelstvo je bilo od nekdaj razvito tako na podeželju kot v mestih, kjer so večinoma živeli trgovci in obrtniki. Od srede 15. stoletja je škofjeloško območje na gospodarskem, kulturnem in socialnem področju življenja močno zaznamovalo cehovstvo. Rokodelstvo in obrt sta pripomogla, da je Škofja Loka že v srednjem veku postala upravno in obrtniško-trgovsko središče celotnega loškega ozemlja, hkrati pa eno najrazvitejših mest v slovenskem prostoru.

V DUO centru so na ogled rokodelske razstave, po principih pravične trgovine so na voljo rokodelske mojstrovine, ki so nosilke certifikata vrhunske kakovosti Rokodelstvo Art&Craft Slovenija, prav tako pa se je moč udeležiti različnih rokodelskih delavnic in tečajev z mojstri rokodelci in mojstricami rokodelkami.

KONTAKT:

Mestni trg 34,  4220 Škofja Loka

 

T: +386 (0)4 51 12 460; +386 40 769 521

E: rokodelskicenter@visitskofjaloka.si

W: www.centerduo.eu

FB: cduo.skofjaloka

"
Tradicija rokodelstva na Škofjeloškem in širšem Gorenjskem je dolga in bogata …
"
Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.