Amuse, Anja Musek, unikatni polsteni izdelki

Ime: Atelje AMUSE/Amuse Studio

Lastnik: Anja Musek

Lokacija: Cankarjev trg 6

Anja Musek je kot krajinska arhitektka in se je ukvarjala s prostorskim načrtovanjem. V Rokodelskem centru DUO Škofja Loka se je udeležila tečaja mokrega polstenja in do danes postala prava mojstrica, ki ustvarja edinstvene izdelke.

Mojstrica mokrega polstenja Anja Musek ročno ustvarja polstene izdelke v najstarejši tehniki izdelave tekstila, ki je obstajala na svetu. S pomočjo tople vode in mila preobraža česano volno v uporabne brezšivne izdelke, kot so volnena mila, šali, copati, broške, oblačila in okrasni kosi. Volni pogosto doda tudi druga vlakna, kot so svila, ramija, lan, kopriva, viskoza ipd. Za vsak izdelek izbere najbolj primerno volno, pa naj bo to najmehkejša volna avstralske merino ovce s certifikatom ‘mulesing-free’, volna domačih jezersko-solčavskih ovac ali volna iz drugih krajev sveta.

Pripravlja tudi  delavnice mokrega polstenja, ki navdušujejo številne udeleženke in udeležence.

Atelje Amuse je odprt kadar so črna vrata odprta, samo pozvonimo in ustvarjalka nas bo spustila v trgovinico. Vedno pa se lahko za obisk dogovorimo vnaprej.

KONTAKT:

Cankarjev trg 6, 4220 Škofja Loka

T: +386 (0)31 855 468

E: anja@musek.eu

W: www.amuse.si

FB & IG: AMUSEbyAnjaMusek

"
Volnena vlakna Anjo navdušujejo predvsem zaradi preprostega medsebojnega prepletanja med postopkom polstenja, ki pa lahko gradijo kompleksne izdelke in omogočajo brezšivno izdelavo oblačil, tridimenzionalnih objektov in skulptur. Izjemne pa so tudi lastnosti volne.
"


Anja Musek pri svojem delu mojstrsko prepleta rokodelsko in oblikovalsko znanje.

Poglej vse

Kulturna dediščina

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Marijino znamenje na Mestnem trgu Dediščina
24. januarja 2023

Marijino znamenje na Mestnem trgu

Spomenik Marijino znamenje v Škofji Loki, imenovano tudi Kužno znamenje, je centralna postavitev iz 18 st. na Mestnem trgu v Škofji Loki. Zaseda pomemben prostor na najširšem delu trga in je največji od spomenikov, ki tvorijo zgodovinsko opremo trga.

Čudovit južni del gradu Dediščina
14. decembra 2022

Čudovit južni del gradu

Pred decembrskimi prazniki je zasijala obnovljena južna fasada loškega gradu. V decembru 2022 smo namreč zaključili del prenove, ki je obsegal statično in energetsko sanacijo ter obnovo fasade južnega dela gradu ter jugozahodnega okroglega stolpa.

Obnova Kamnitega mostu Dediščina
4. novembra 2022

Obnova Kamnitega mostu

V Škofji Loki je kulturna dediščina še kako bogata. Zelo pomemben in nadvse čudovit je Kapucinski most, ki je najstarejši kamniti most v Sloveniji. Pogosto se pojavi na predstavitvenih fotografijah naše starodavne lepotice.