Amuse, Anja Musek, unikatni polsteni izdelki

Ime: Atelje AMUSE/Amuse Studio

Lastnik: Anja Musek

Lokacija: Cankarjev trg 6

Anja Musek je kot krajinska arhitektka in se je ukvarjala s prostorskim načrtovanjem. V Rokodelskem centru DUO Škofja Loka se je udeležila tečaja mokrega polstenja in do danes postala prava mojstrica, ki ustvarja edinstvene izdelke.

Mojstrica mokrega polstenja Anja Musek ročno ustvarja polstene izdelke v najstarejši tehniki izdelave tekstila, ki je obstajala na svetu. S pomočjo tople vode in mila preobraža česano volno v uporabne brezšivne izdelke, kot so volnena mila, šali, copati, broške, oblačila in okrasni kosi. Volni pogosto doda tudi druga vlakna, kot so svila, ramija, lan, kopriva, viskoza ipd. Za vsak izdelek izbere najbolj primerno volno, pa naj bo to najmehkejša volna avstralske merino ovce s certifikatom ‘mulesing-free’, volna domačih jezersko-solčavskih ovac ali volna iz drugih krajev sveta.

Pripravlja tudi  delavnice mokrega polstenja, ki navdušujejo številne udeleženke in udeležence.

Atelje Amuse je odprt kadar so črna vrata odprta, samo pozvonimo in ustvarjalka nas bo spustila v trgovinico. Vedno pa se lahko za obisk dogovorimo vnaprej.

KONTAKT:

Cankarjev trg 6, 4220 Škofja Loka

T: +386 (0)31 855 468

E: anja@musek.eu

W: www.amuse.si

FB & IG: AMUSEbyAnjaMusek

"
Volnena vlakna Anjo navdušujejo predvsem zaradi preprostega medsebojnega prepletanja med postopkom polstenja, ki pa lahko gradijo kompleksne izdelke in omogočajo brezšivno izdelavo oblačil, tridimenzionalnih objektov in skulptur. Izjemne pa so tudi lastnosti volne.
"


Anja Musek pri svojem delu mojstrsko prepleta rokodelsko in oblikovalsko znanje.

Poglej vse

Kulturna dediščina

(Srednjeveške) ostaline Dediščina
12. aprila 2024

(Srednjeveške) ostaline

Srednjeveško mesto v sebi skriva čudovito zgodovino, ki jo moramo ohraniti tudi za naše zanamce. Pri kopanju Grabna smo večkrat naleteli na ostaline in jih primerno dokumentirali. Na vrhu klanca pa smo našli lep ohranjen ostanek verjetno srednjeveškega časa.

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici Dediščina
9. aprila 2024

Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je v letu 2021 izdelal Katalog objektov na Mestnem trgu in Klobovsovi ulici. Gre za pregled obstoječega stanja in izpostavitev restavratorskih predlogov po posameznih objektih.

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin Dediščina
9. aprila 2024

Ohranjanje in načrtovanje obnove javnih površin

Se dovolj dobro zavedamo, kako pomembna je kulturna dediščina? Škofja Loka je pravi biser in prav je, da ga vsi skupaj negujemo, da bo sijal tudi v prihodnje. Potruditi se moramo in ohraniti naše lepote - tudi za tiste, ki šele prihajajo. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije je po naročilu Občine Škofja Loka pripravil dokument, v katerem najdemo zanimive informacije o tradiciji urejanja javnih površin, o razporeditvi javnega prostora po pomenu ter tudi o tlaku in o zelenih površinah. Na koncu so izpostavljene še usmeritve za ohranjanje in načrtovanje obnove javnih.

Obnova napisov na Marijinem znamenju Dediščina
26. januarja 2023

Obnova napisov na Marijinem znamenju

Občina Škofja Loka je v skladu s kulturnovarstvenim soglasjem s strani ZVKD Slovenije izvedla obnovo napisov na kamnitih napisnih tablah na Marijinem znamenju na Mestnem trgu v Škofji Loki.